Skrivet av: Pär Eriksson | april 25, 2008

Veckan som gått – w 17

På jobbet
Ska en kommunal organisation ägna sig åt marknadsföring? Ja, kanske inte för tio år sedan men idag är det en fråga som vi arbetar intensivt med. I takt med att fler friskolor etablerat sig och att vi numera har det sk hemtjänstvalet i Västerås så blir det allt viktigare att marknadsföra den kommunala skolan och vården.

Vi kanske ännu inte är ”bäst i klassen” men vi lär oss mer och mer. Vi behöver bryta upp den traditionella kommunala informationen – som många gånger talar som en myndighet och med ett språk som känns främmande – till att gestalta det nya, den moderna kommunala organisationen.

Längst har nog våra kommunala gymnasieskolor kommit. Gå gärna in på www.detordnarsig.se

Veckan har annars innehållit möten om 2009. Dvs vi har försökt fånga upp de viktigaste frågorna för de närmaste tre åren och hur vi ska jobba med dem. En ledning som bara har fokus på vardagen hamnar lätt fel. Jag är mån om att vi har chefer och medarbetare som tänker brett och också framåt. Vad händer 2010 om vi gör så här i dag?

Sjuksköterskestrejken började i måndags. Det berör ca 30 av våra sjuksköterskor och vi har förberett oss genom att stänga avdelningar. Viktigt att vi som arbetsgivare repspekterar spelreglerna samtidigt som vi är noga med att inte äventyra våra boendes hälsa.

I media
Det är inte varje dag som vi syns i Dagens Industi men det blev en mycket bra artikel om hur vi nu etablerar Teknik College (15 april s 26-27). En bra intervju med vår projektledare Vidar Eliassen speglade en kommunal skola i framkant. Det är precis så vi vill gestaltas.

VLT hade en riktigt bra atikel om Ateljé Skepparbacken. Det är en av våra verksamheter som riktar sig till funktiionshindrade. De arbetar med en konst- och kulturinriktning. Jag har haft förmånen att besöka Skepparbacken ett antal gånger genom åren och har alltid slagits av både den glädje och seriösa inställning som finns kring deras arbete. Jag verkligen gillar den här verksamheten.

På hemmaplan
Tur att jag har svärsonen. Han peppar mej och springer bredvid när det tar emot. Vi var ute på en gemensam löprunda i helgen och hans omdöme var ändock ”det ser inte helt bedrövligt ut”. Göteborgsvarvet närmar sig.

Gemensam vårstädning ute i sommarstugeområdet. Kul att träffa alla sommargrannar igen.

 

En liten Shetlands sheepdog har blivit ny medlem i dotterns familj. Molle och jag kommer mer och mer överens.

Ha en skön helg och glöm inte att visa uppskattning till era grannar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: