Tio tankar om ledarskap

Under hösten 2014 kom boken ”Tio tankar om ledarskap – en obändig tro på förändring”. Där försöker Pär Eriksson sammanfatta sina egna lärdomar i ledarskapet.

Boken vandrar mellan de tre städerna Örebro, Västerås och Eskilstuna där Pär verkat. Boken hämtar inspiration från Moder Teresa, Gandhi och Mandela men framförallt från medarbetare och chefer som Pär arbetat tillsammans med under 35 år.

Här berättar Pär bland annat om betydelsefulla möten med Ann från hemtjänsten, den synlige rektorn Erik, den unge chefen Martin och fritidsledaren Lena.

Under vinjetten ”Tio tankar om ledarskap – en obändig tro på förändring” kan du följa framtagandet och produktionen fram till den färdigtryckta boken.

Annons

Svar

 1. Intressant! Jag ser fram emot att läsa boken. Ledarskap kan man aldrig läsa för lite om. 🙂

 2. Härligt Sophie att du har förväntningar. Får se om jag lever upp till dom.

  Ha det bra
  Pär E

 3. Spännande! Du är en stor inspirationskälla och jag ser verkligen fram emot att läsa boken.

 4. Jag ska inte läsa boken, ledarskapet och dess misslyckande är pinsamt uppenbart, Eskilstuna skulle kunna vara en framgångsrik och välmående kommun men är istället ett hopkok av mygel, felaktiga prioriteringar och tramsig floskelretorik. Pinsamt dåligt!

  • JUST SÅ!! Man SKA inte läsa andras tankar, de kan vara HEEELT diametralt motsatta mot sina egna perfekta ideer och tankar. Det är LIVSFARLIGT!! TÄNK om man har fel, själv!! Som ändå vet bäst. Dan, ta dina likar (det finns fler, kolla insändarsidorna i valfri tidning, eller lyssna på RingP1), gå upp på stadshuset å bara sveeep bort nollorna som sitter där! Med er enorma begåvning så är det lätt som en plätt! Bara sätt igång, vi väntar på vår nya vackra, framgångsrika stad!! NEJ, jag kan tyvärr inte bidra själv, delar inte din inställning till andra människor , är naiv nog att tro att de allra flesta gör så gott de kan, efter förutsättningarna. Hur blir det, väntar med spänning på din lysande insats…

 5. Ledarskap är mycket intressant. Kul att fokus ligger på Eskilstuna, Örebro och Västerås – tre kommuner med framgångsrikt ledarskap.

 6. Hej!
  Jag jagar efter 5 ex av boken till oss Mariestads kommun men den är slut överallt och verkar inte ges ut i fler ex.
  Är det så?

  • Vi fixar det Caroline.

   Pär E


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: