Skrivet av: Pär Eriksson | maj 7, 2015

Veckan som gått – w 19

På jobbet
Den här veckan är det tema mat.

Mat4

Som ett led i att stärka vårt arbete med bra mat i våra verksamheter så arrangerades i veckan en temadag som riktade sig till våra medarbetare.

En del i programmet var en kockduell mellan Eskilstuna och vår grannstad Västerås. Uppdraget var att laga god och näringsrik vegetarisk mat. Jag gillar sådana här initiativ. Det skapar både ny kunskap och glädje.

äldreomsorg1

Det är tydligt att maten blir allt viktigare i våra skolor, äldre- och omsorgsboenden. Bra att Eskilstuna ligger långt framme.

Och som ett bevis på det så blev vi i veckan nominerade till en av fem kommuner i Sverige som aspirerar på Årets skolmatskommun. Jag lyfter hatten eller kanske stekspaden.

Annars är det många interna frågor som upptar tiden. Lagom till att vi summerat och analyserat 2014 så ligger aktiviteterna på ett pärlband.

Omvärldsdag, budgetupptakt, planering, årsplan 2016 med drift- och investeringsbudget, strategisk inriktning 2016-2019, bolagsöversyn, genomförande av beslut gällande nämnd- och förvaltningsöversyn.

systemteori

Kanske inga kioskvältare men oerhört viktiga beslut och inriktningar för att en kommun skall fungera.

Den här veckan är det styrelsemöte i Samhällskontraktet – samarbetet mellan högskolan, Eskilstuna och Västerås samt landstingen i Västmanland och Sörmland. Fokus är forskning och utveckling inom en rad viktiga områden – pedagogik, vård och omsorg, kompetensförsörjning och social hållbarhet.

Det här är ett viktigt samarbete för regionen och Eskilstuna.

äldreomsorg

Jag avslutar veckan med styrgruppen för det vi kallar Fler jobb. Det handlar om den sk traineesatsningen där personer med försörjningsstöd istället erbjuds ett års arbetslivserfarenhet inom våra verksamheter.

Nu laddar vi också mot att erbjuda personer med funktionsnedsättning fast arbete. Det är bara en ambitiös kommun som tar sig an ett sådant uppdrag. Bra Eskilstuna.

Mitt Eskilstuna – mitt i Eskilstuna
Knappt hade jag hunnit avsluta min text om att vi har sådana fina naturområden i Eskilstuna förens nyheten var ute att vi rankas som 20:e bästa friluftskommun i landet.

Vilsta1

Och knappat hade jag hunnit skriva ordet idrottskommun förens United tog sin fjärde raka seger i damallsvenskan och EGF-gymnasterna kom hem med SM-medaljer.

Vårt handbollslag förlorade förvisso första semifinalmatchen men det kommer nya chanser den närmaste veckan.

Och vårt fina speedwaylag är optimistiska och förväntas ta sig till slutspel. Och däremellan arrangerade Eskilstuna Basket en stor och omtyckt cup i helgen med flera hundra deltagare.

Evolution3

Det här är också Eskilstuna.

Och det går rykten om att vi håller på att få en av Sveriges finaste badanläggningar. Och – tro det eller ej – en av Sveriges finaste och modernaste arenor.

Friidrotts JEM på Ekängen i sommar och City vinner äntligen…med 6-0…nä nu får jag vara tyst. Skryt är sällan klädsamt.

På hemmaplan
Det blir en helg då vi är lediga. Det känns märkligt att skriva så…men att inte göra något betyder numer att vara ledig i familjen Eriksson. Tydligen är vi inte lediga andra helger.

Ny podd-radio ute för den kräsne lyssnaren. Pin Point Eskilstuna tillsammans med Eva Norberg. I en mobiltelefon eller PC nära dig.

Jäders kyrka bjuder på fint arrangemang i helgen. Opera och musikal – bl a med vår egen Andrea Hagman. Värt ett besök.

Annars lyssnar jag på St Paul and the Broken Bones. Ett amerikanskt soulgäng från Alabama som är värt att lyssna på.

Ha en bra helg!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: