Skrivet av: Pär Eriksson | april 23, 2015

Veckan som gått – w 17

På jobbet
Det är extra roligt när vi har besök från andra kommuner.

arbetsplats

Den här veckan så kolliderade nästan besöken. Dels hade vi Karlstad kommun på besök som ville hämta in vår styrmodell och hur vi arbetar med uppföljning.

Dels hade SKL förlagt sin nätverksträff för kommunikationschefer i Stadshuset. Ett 15-tal stora kommuner var samlade och vi gavs möjlighet att berätta om vårt läge och hur vi arbetar för att utveckla ledar- och medarbetarskapet, vårt kommunikations-, marknadsförings- och jämställdhetsarbete.

Blir både glad och stolt över att vårt arbete uppmärksammas.

Arena

Äntligen stod då grävskoporna där och markerade en ny tid i Eskilstuna. Nu i veckan påbörjades rivningen av den fastighet som står där den nya arenan ska byggas.

I veckan hade vi möte i styrgruppen för arena, bad och den nya högskolan. Vi tar oss framåt och jag är så optimistisk att vi inviger det nya badet 2016, en ny arena 2017 och en ny högskola 2018. Eskilstuna utvecklas. Överklagandet till trots.

Vi har haft ett intressant uppdrag från kommunfullmäktige – se över nämnd- och förvaltningsorganisationen samt översyn av bolagskoncernen. Föga upphetsande för den oinvigde men viktiga frågor för hur den kommunala organisationen styrs och sköts. Även här är vi snart i mål.

Annars upptas min tid med att arbeta med vårt utmanande ekonomiska läge. Jag har skrivit det tidigare – det är en tuffare tid vi går till mötes.

Samhällsekonomin kärvar och i takt med att arbetslösheten inte riktigt viker och skatteintäkterna inte ökar i den omfattning de borde göra så blir det ansträngt för såväl kommuner som landsting.

Pengar 2

Samtidigt är det viktigt att se perspektiven – kommunkoncernen omsätter ca 7 miljarder och vi behöver ställa om och effektivisera motsvarande ca 100 mkr.

Jag vill vara tydlig med budskapet – en kommun som Eskilstuna måste vara ett välskött fögderi. Och vi klarar bara det om vi går tillsammans.

Mitt Eskilstuna – mitt i Eskilstuna
När nu våren har tagit kommandot och torkat upp i skogar och på stigar så är det också ett underbart Eskilstuna som tornar fram.

Jag tänker på alla våra friluftsområden som ger oss möjlighet att söka naturen och kanske en stunds kontemplation.

Vilsta1

Min själ är starkt sammanbunden med Vilsta. Hit har jag återkommit under alla mina 60 år. Badet som liten, Vilstafestivalerna som tonårig, tillbaka till badet och grönytorna som småbarnsfamilj, några fester i raststugan, konferenser och möten i vandrarhemmet och alla dessa timmar i milspåret.

Och Skjulsta som också är förbunden med Vilsta är värd ett besök. Eller Skiren-Kvickens naturvårdsområde bort mot Borsökna.

Sundbyholm10

Foto: Yvonne Karlsson

Och naturligtvis det vackra Sundbyholm som växer i sin prakt nu när träden i allén snart gör sig vackra.

Den här staden mellan två stora sjösystem bär på en sådan potential.

På hemmaplan
Jag har blivit med Spotify och är mentalt tillbaka till de klassiska blandbanden från 1970- och 1980-talens kassetter. Med den skillnaden att nu kan vem som helst ta del av dina samlade spellistor.

Jag gjorde hustrun uppmärksam på att det numer lät lite annorlunda och kanske mer lättillgängligt från mina högtalare.

– Jag hör ingen skillnad, konstaterade hon…

Tack mina arbetskamrater Patrick och Patrik för bra spellistor. Patrick goes indie och Patrik goes punk.

Annars är det lite extra pirrigt i helgen. Jag skall ta emot Mälardalens högskolas samarbetsmedalj och för första gången i mitt liv kläda mig i frack…now we´re talkin…

Ha en bra helg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: