Skrivet av: Pär Eriksson | april 16, 2015

Veckan som gått – w 16

På jobbet
En så viktig och spännande vecka.

Eskilstuna Inspirerar1

Kommunen som organisation har funnits i mer än 150 år. Men det var först för två år sedan som vi samlade ihop oss och bjöd upp till dans med alla medarbetare och medborgare.

Den här veckan gör vi om 2013 års succé – Eskilstuna Inspirerar. Nästan 7 000 besökte då mässan i Munktellarenan där vi presenterade allt som en kommun ansvarar för och gör på dagarna.

Eskilstuna Inspirerar3

Eskilstuna i topp som miljöstad

Och det går inte att inte bli imponerad. Jag är så stolt över allt det goda arbete som görs dagligen, många gånger dygnet runt, året om.

När Annelie lär Elin att läsa, när Ingrid håller den äldre i handen, när socialsekreteraren stöttar det där barnet, när bibliotekarien fångar läslusten, när teknikern säkrar att vi får ut el och värme till våra bostäder, när räddningstjänsten finns där på plats…

Det är det som är en kommun och det är också det vi visar upp på Eskilstuna Inspirerar. Välkommen till Munktellarenan 16-18 april.

Den här veckan välkomnar vi de första av alla 600 åk 9- och år 2-gymnasieelever till Stadshuset för att få en introduktion hur det är att arbeta hos oss.

PärEx

Jag tror att vi alla minns vårt första sommarjobb. Lite trevande men kanske också en första känsla av ansvar och att bli vuxen. Jag tycker att det är så bra att Eskilstuna kommun tycker att det här är viktigt.

Annars fylls veckan av sk dialogsamtal där vi följer upp hur året startat upp i våra förvaltningar. Jag har skrivit det tidigare – det är ett kärvare internationellt ekonomiskt klimat som också påverkar Sverige och Eskilstuna. Nästan alla kommuner brottas nu med att klara behoven, kontra de ekonomiska resurserna.

Samtidigt är min bedömning att med en klok och ansvarsfull politik och en bra kommunal organisation så klara vi att möta det här delvis nya läget. Men det krävs en djup förståelse och att vi förmår gå än mer tillsammans.

Mitt Eskilstuna – mitt i Eskilstuna
För några år sedan dristade sig ”någon” att på ett offentlig möte med ett antal idrottsföreningar säga att Eskilstuna skulle aspirera på att finnas med på 10-i-topp-listan över Sveriges bästa idrottsstäder.

Ett litet sorl och ett lite förläget skratt följde. Jag har stor respekt för det. Det kändes lite motigt i stan. Inte ska väl vi förhäva oss och så bra är vi inte.

Jag är inte så säker på att vi ännu tagit oss upp på den där listan. Men sakta men säkert går det åt rätt håll.

Och i helgen fick vi några bevis. Våra gymnaster med Jonna Adlerteg i spetsen fortsätter att leverera internationella topprestationer.

Idrott

Knappt hade handbollspubliken hunnit gått hem efter en mycket välmeriterad seger för Guif över tyska Hamburg förrens United slog favorittippade Linköping på Tunavallen.

Snart är Smederna igång och jag gläds lite extra att fina gröna klassiska HK Eskil återupptar damhandbollen. Bra!

Snart så står också ett av Sveriges modernaste bad färdig och som följs av en ny toppmodern arena i Munktellområdet.

Vi har precis tagit en ny ishall i bruk och moderniserad tekniken på Isstadion. Flera kontgräsplaner har etablerats de senaste åren.

Tunavallen2

Tunavallen tillsammans med italienska Genua erbjuder boende vid hörnflaggan…enda i världen?

Tänker vi några år tillbaka så har vi byggt om Tunavallen, tillskapat en ny motorstadion och en ny friidrottsarena.

Så utvecklas också en modern stad.

På hemmaplan
Sonen och svärdottern bjuder på Stockholmsteater. Jag tänker på hur nära huvudstaden ligger och att deras utbud också är tillgängligt för oss Eskilstunabor. Och bättre blir det med tätare och snabbare järnvägstrafik de närmaste åren.

Annars lyssnar jag mycket på Spotify just nu och plockar ihop egna spellistor som för tanken till ett 1970- och 1980-tal med kassettband.

Det känns som julafton varje dag. Just nu lyssnar jag mycket på singer-songwritern Sharon Van Etten från klassiska New Jersey. Bara ett tips.

Och apropå julafton – Game of Throne är tillbaka…måndagarna är räddade.

Ha en bra helg!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: