Skrivet av: Pär Eriksson | augusti 12, 2014

Tio tankar om ledarskap – en obändig tro på förändring 15

Under hösten 2014 kommer boken ”Tio tankar om ledarskap – en obändig tro på förändring” att ges ut. Boken vandrar mellan de tre städerna Örebro, Västerås och Eskilstuna där jag verkat.

Under den här vinjetten har du kunnat följa framtagandet och produktionen fram till den färdigtryckta boken. Berättelsen har kommit så långt att allt som återstår är tryckningen.

…å så stod vi då där i en blandning av glädje och tomhet

Alla som har erfarenhet av att ha lagt ner mycket tid på ett projekt – må vara en viktig fråga på jobbet eller att bygga ett nytt hus eller anlägga en trädgård – vet att det infinner sig ett slags crescendo när allt är klart.

Alice

En blandning av sprudlande glädje och upprymdhet kombinerat med en viss tomhet. Jaha..var det inte mer.

Nu satt vi då där. Fotografen Alice Öberg och jag och tog en kopp kaffe på sommaraltanen. Med boken i hand.

Vi båda var nöjda med såväl text som bilder och framsidan som lockat till så mycket synpunkter och vånda.

En bok som genomgått så många faser och så mycket lärdom.

Precis när vi smakar på den sommriga ”kubben” – ni vet den klassiska bullen med sin hjortronsalt och bittermandel – ringer telefonen.

Det är min samarbetspartner och coach vid skrivandet av den här boken – Calle Karnerud.

Jag berättar engagerat med en kubb-bulle i munnen att vi nu är klara med boken.

– Vi måste ha en marknadsplan, säger Calle kort och koncist.

Å fasen. Det är visst någon som ska köpa och läsa boken också. Tänkte inte på det.

Så lagom till att jag trodde att allt var klart där vid sommarfikat med Alice – i en blanding av glädje och tomhet – så visade det sig att vi hade det viktigaste kvar – vem ska läsa boken?

Följ fortsättningen!

Recept för Kubbar – ca 30 st

100 g margarin
1,5 dl socker
1 ägg
0,75 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1,5 tsk hjortronsalt alt 3 tsk bakpulver
6 st bittermandlar, rives
pärlsocker

Blanda socker och margarin, tillsätt ägg och mjölk, därefter mjölet blandat med hjortronsalt alt bakpulver och fint riven bittermandel. Rulla degen på bakbordet och skär i ca 30 bitar. Häll pärlsocker på ett fat och doppa varje bit i sockret. Lägg på bakplåt och grädda ca 10 min i 225 grader ugn.

Annonser

Responses

  1. Bästa är väl att du hittade en fotograf som heter Öberg!!!!
    Tack för trevligt förmiddagsfika! Var det ”ditt” kubbrecept??

  2. Härligt Anne.

    Nja kubbreceptet var nog lånat…men gott.

    Ha det bra i Ånge med ditt nya uppdrag.

    Vi hörs framöver!

    Pär E


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: