Skrivet av: Pär Eriksson | november 19, 2013

Pärspektiv – Kvalitetsmässan II

Eskilstuna Kuriren uppmärksammar Kvalitetsmässan i dagens tidning

Eskilstuna kan bli Sveriges Kvalitetskommun

Eskilstuna            Sju kommuner har nominerats till utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun – och Eskilstuna är en av dem

— Jag vill verkligen understryka att det ytterst är alla kommunens 8 000 medarbetare som gjort detta. Det är inget jobb som gjorts i stadshuset. Det är verksamheten som mäts, säger kommundirektören Pär Eriksson.

Priset utgår från en ranking av Sveriges kommuner och landsting, SKL. Kommunerna får själva anmäla sig om de vill vara med i rankningen, och det som mäts är hur kommunen fungerar som organisation. I våras var SKL i Eskilstuna, och mätte hur väl kommunorganisationen fungerade. Man kikade på faktorer som hur kommunen är som arbetsgivare, den politiska styrningen, offentlighet, tillgänglighet för medborgare, resultat i skolan, hur bra äldre trivs på kommunens boenden – kort sagt, alla de saker som kommunens organisation sköter.

Och Eskilstuna är alltså en av de sju kommuner som nominerats som en eventuell vinnare till priset Sveriges Kvalitetskommun.

— Det känns oerhört kul. Det är roligt att Eskilstuna nämns i positiva sammanhang, säger Per Eriksson.

Just nu deltar kommunen i Kvalitetsmässan i Göteborg. Priset är en del av mässan och utdelningen kommer ske på Göteborgsoperan på kvällen den 19 november.

— Skulle vi vinna är det jättestort. Vi skulle få mycket uppmärksamhet, priset har hög status i Kommunsverige. Men bara nomineringen innebär ju att det är ordning och reda i kommunen, vad gäller ekonomi, policy, rutiner. Att Eskilstuna är välskött, säger Pär Eriksson.

Men han vill understryka att det inte innebär att Eskilstuna inte har problem.

— Visst blir man ödmjuk också, för det finns stora utmaningar, som arbetslöshet och kriminalitet. Alla barn och unga mår inte bra. Men vi har en kommunorganisation som vill något, det är det vi drivs av. Medarbetarna är stolta över det de gör, och man ser sig som en del i att utveckla Eskilstuna. Varje moment i kommunen är inte världsklass, men vi har ambitionen att bli förbaskat bra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: