Skrivet av: Pär Eriksson | maj 19, 2011

Veckan som gått – w 20

På jobbet
Vi var bra representerade i veckan när Mälardalens högskola arrangerade en debatt/seminarium i Riksdagshuset i Stockholm. Syftet var att uppmärksamma vikten av att högskolorna – inte bara de tunga universiteten – har möjlighet att bedriva forskning.

Det här är en mycket viktig fråga för vår region, våra kommuner och företag. En högskola med liten eller svag forskningsanknytning blir på sikt inte attraktiv och får också svårt att upprätthålla grundutbildningarna. Jag bedömer att det här är en av Eskilstunas allra viktigaste framtidsfrågor.

Stärker det Eskilstuna att vi arrangerar Friidrotts EM för juniorer? Ja, abslout om vi ska tro Friidrottsförbundet och vår näringslivsdirektör Eva Lilja. Eva bjöd i veckan tillsammans med Kultur och fritid och friidrottsföreningarna in till ett frukostmöte för att presentera idén att Eskilstuna ska kandidera som arrangör 2015.

Manuel Brändeborn med ett antal SM-medaljer – en bra representant för Eskilstunas fridrott – nu en av våra medarbetare

Inget beslut är fattat men jag tycker att det här är ett exempel på hur idrotten kan bidra till att utveckla vår stad. Fortsättning följer.

För första gången i Eskilstuna kommuns historia så samlar vi alla nya chefer till en gemensam introduktion under två dagar. Även om man har sin hemvist och vardag i en förvaltning eller bolag så är man en del av Eskilstuna kommunkoncern. Vår personaldirektör Marita Schwarz är en av de som drivit på att det här är viktigt – att vi skapar en känsla och förståelse för helheten.

På fredag bjuder Mälardalens högskola in till rektorsinstallation och doktorspromovering. Det här är en litet ovanligt och kanske udda inslag i Eskilstuna men nog så viktigt. Det är ett nytt Eskilstuna som växer fram.

Mitt Eskilstuna – mitt i Eskilstuna
På lördag är jag inbjuden som välkomstalare till Svenska Naturskyddsföreningens årsmöte. Det slår mig att Eskilstuna är fullt av olika konferensbesökare utan att vi riktigt vet om det.

Med rätta efterlyser många en bra och attraktiv konferensanläggning men på något märkligt sätt så verkar det som att Eskilstuna drar folk och besökare till olika möten, träffar och konferenser redan nu.

Jag tänker på Sundbyholm som är ett populärt konferensställe. Jag noterar att det ofta händer något på t ex Hotell Bolinder-Munktell och Plaza Hotell på Drottninggatan. Jag vet att kommunens eget Lokomotivet är populärt för sin lite ”udda” utformning.

I juni kommer några tusen husvagnsentusiaster till Vilsta Sporthotell och en stor grupp MC-åkare tar plats i i staden om några veckor. Lägg då till Spring Pride i slutet av maj och vi skönjer ett Eskilstuna som vi inte riktigt beter sig som vi är vana.

På hemmaplan
Det är något bräckligt med små barnbarn. Såväl lilla B som lilla E är sjuka och febriga. Det blir att trösta föräldrarna med att det går över. Att börja röra sig ute i den stora världen är tufft. Det är som att alla virus och baciller ska testas på en gång.

Många av oss som var tonåringar på 1960-talet har en särkild relation till popmusiken. The Whos ”My Generation” blev något av en signaturmelodi för en hel generation. Jag kan inte undanhålla er ett You Tube-klipp från min kompis Jim. Missa det inte!

http://www.youtube.com/watch?v=zqfFrCUrEbY&feature=player_embedded

Ha en bra helg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: