Skrivet av: Pär Eriksson | oktober 21, 2010

Veckan som gått – w 42

På jobbet
Veckan inleddes med ett mycket givande besök på Gotland. Eskilstuna Marknadförings AB hade bjudit in representanter från turism-, besöks- och hotellnäringen att tillsammans med kommunen möta motsvarande på Gotland för att se och lära. Utöver bra diskussioner och samtal besökte vi bl a Visbys nya konferensanläggning. Gotlands mål är att öka antalet besökare över hela året – dvs inte bara vara en sommarö. 2008 byggde kommunen en vackert belägen konferensanläggning nere vid havet. Deras erfarenheter är bl a att det ökat Visbys attraktion som året-runt-stad.

Under veckan var vi också några som träffade ansvariga för Stadium Arena i Norrköping. Där drivs arenan av basketföreningen Dolphins. De beskriver en utveckling där intresset för basket ökat, fler ungdomar som är aktiva och ökade publikssiffror. Deras arena används också till olika mässor och musikarrangemang.

Den här veckan har vi ett sk öppet möte om vår egen planerade arena. Vi redovisar för representanter från idrottsföreningarna, näringslivet och allmänheten hur långt vi kommit och hur vi tänker oss det fortsatta arbetet. Vi börjar också skönja konturerna på var en ny arena kan ligga. Spännande blir det.

Arena i Eskilstuna

Mitt Eskilstuna – mitt i Eskilstuna
Jag har varit inbjuden till en rad invigningar de senaste veckorna. Förra veckan så invigde Rinmansskolan en utbyggnad och modernisering i det som kallas Teknikcollege, hotell Plaza på Drottninggatan har fått ett lyft med ljusare och trevliga lokaler och denna vecka så tar det unga reklam- och marknadsföringsföretaget Profeel nya och moderna lokaler i besitting.

Jag berättar det för att spegla att alla sådana här förändringar är ett tecken på att Eskilstuna är mitt i utveckling. Vi är en stad som ständigt rör på sig och detta skrivet i en tid då vår arbetslöshet alltjämt är hög.

Vi behöver fånga mer positiva signaler om vad som sker i Eskilstuna. För så är det – jag får berättelser om företag som levererar på europa- och världsmarknaden, bra och kreativa entreprenörer som sätter Eskilstuna på kartan, idrottsliga framgångar bland ungdomar, jag hör om hög och bra kvalitet i den kommunala organisationen, i skolor och i ålderdomshem och ändå så skrivs det i små rubriker och pratas i nästan viskande ton. Vi skulle behöva ropa ut – Eskilstuna är att räkna med! Berätta motbilder utan att blunda för problemen.

På måndag den 25 oktober fyller Eskilstuna 351 år. Flagghissning och trumpet med efterföljande kaffe i Stadshuset för er som har vägarna förbi 08.00.

Min arbetskamrat Tryggve Lundh som bär Torshälla i sitt hjärta betonar att Torshälla fyller 693,5 år på måndag……….

På hemmaplan
Det blir Stockholmsbesök i helgen. Våra kompisar Roger och Anna-Carin har utlovat ”ett Stockholm vi inte känner…………”. Det låter spännande.

Micke Lönngren har en viktig roll i Eskilstuna. Han är VD för det som heter Eskilstuna Innerstads AB. Micke är en sådan där ung kreatör som bär Eskilstuna i sitt hjärta. Han är också en sådan där modern person med ständig koll på Facebook, Twitter och vad som sker i den lilla och stora världen. Micke dristade sig att fråga ”Pär , du har en sådan där stenåldersblogg va………..”

Micke har kanske mer rätt än vad han tror. I det snabba mediabruset är det kanske bra att det finns en ”stenåldersblogg” som kräver något av sina läsare. För så tänker jag – för att läsa ”Direktören har ordet”  krävs inte bara tid utan också reflektion och eftertanke. Och Micke – min blogg har ca tusen besökare i veckan…………..det du! 

Håkan Helltröms nya CD är precis så bra som rescensionerna utlovat.

Ha en bra helg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: