Skrivet av: Pär Eriksson | augusti 14, 2008

Veckan som gått – w 33

På jobbet
Ägnade mig åt lite omvärldspaning i slutet av förra veckan. Besökte dels David Schanzer-Larsen, förvaltningschef för arbetsmarknadsfrågor och socialtjänst i Köping, dels hade jag ett besök av Marie Vallgårda, chef för primärvården och psykiatrin i Örebro Läns Landsting.

David Schanzer-Larsen, arbetar i Köpings kommun men bor i Västerås.

En sak som slår mig är att oavsett om vi pratar Köping, Örebro eller Västerås eller om vi pratar arbetsmarknadsfrågor, sjukvård eller skola så brottas vi med samma frågeställningar. Hur får vi alla att dra åt samma håll, hur skapar vi ett gemensamt engagemang på alla nivåer i en organisation, hur klarar vi av att leva upp till alla högt ställda förväntningar? Och så blev det naturligtvis en hel del prat om ledarskap.

Annars har veckan stavats ”höstupptakt” för mig.  En blandning av individuella samtal och träffar med medarbetare och olika grupper. Jag har sagt det tidigare – jag gillar hösten. Den är fylld av förväntningar och positiva känslor om att nu jäklar ska det bli bra.

 

Marie Vallgårda, erfaren läkare och ledare från Örebro Läns Landsting med rötterna delvis i Västerås.

Var inbjuden till att träffa våra nya fritidsledare på Bjurhovda Fritidsgård. En mycket bra gäng med olika bakgrunder, erfarenheter och utbildningar i bagaget. Under våren vann vi en konkurrensupphandling som innehöll tre fritidsgårdar. Bjurhovda drevs tidigare av ett engagerat privat företag. Vi har nu ett stort ansvar att förvalta deras arbete på Bjurhovda.

Ett bra gäng som ska arbeta på Bjurhovda – Patrik, Göte, Mikael, Gunilla, Susanne, Sara och Assad

Hamnade vid samma fikabord som två av våra bästa mattelärare – Mikael från Wenströmska gymnasiet och proAros utvecklingsledare Helena Lilja. Deras entusiasm smittade även mig och det kändes bra att höra att vi nu förbättrar matteresultaten i våra skolor. Om det är något vi i ABB-staden Västerås ska vara bra på så är det just matte och teknik.

Alla organisationer är beroende av entusiastiska och bra medarbetare som driver på utvecklingen – Mikael och Helena är två bra exempel på det.

I media
Mycket bra att VLT har en artikleserie om alkoholen. I en miljö och en tid då vi vill känna oss kontinentala och slippa förmyndarsamhället är det modigt av en tidning att belysa alkoholens konsekvenser. Och jag tycker inte att VLT (klicka vidare) gör det fördömande eller moraliserande utan snarare fördjupar artiklarna förståelsen och får läsaren att tänka efter.

På hemmaplan
Firade min mammas 87-årsdag. Det är oerhört kul att ha en vital och energisk mamma. Vi sjöng, åt mat och tårta medans hon höll låda hela tiden. Vi brukar skoja och säga att hon blir en tillgång på vilket äldreboende som helst.

Som Mälardalsbo så måste man ju åka till Stockholm eller Örebro för att få se allsvensk fotboll. Jag tog bilen till Behrn Arena och såg kanske årets bästa match i Örebro. Gamla fina ÖSK vann med 4-2 över IFK Göteborg. Barnbarnet blev ÖSK:are på köpet och åkte hem med en klubbtröja.

Sprang 21 km med svärsonen. Kändes oförskämt bra. Han hade en GPS-klocka och efter loppet kunde vi på datorn följa exakt var vi sprungit och hur våra km-tider såg ut. Man behöver snart vara civilingenjör för att ta sig ut i spåret.

Sommarstugan är nog lite förundrad över vart alla människor tagit vägen. Själv njuter jag av sommarens minnen och att växla torrdasset och vattenslangen till en modern toalett med dusch. Vilken lyx.

Ha en riktigt bra helg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: