Skrivet av: Pär Eriksson | juli 3, 2008

Sommarpärspektiv III

Att läsa ligger enligt statistiken högt på semesterfirarens önskemål. Varje sommar brukar ha sin ”läsplåga”. Mankells Wallander-serie, Arn-böckerna och nu senast Stieg Larsson är bra exempel från de senaste sommrarna.

Jag gör en liten snabb research på badstranden och ser att deckarna dominerar. Nu för tiden verkar det ske mord och hemskheter i varje stad och liten by. Så även i Västerås för er som läst Thomas Kanger eller Aron Olnafors.

Hustrun hävdar att Henning Mankells ”Kinesen” är sommarens ”läsplåga”. Sjäv har jag dukat upp med Conn Igguldens romanserie om Julius Ceasar och Romarriket. Kan låta tungt men underhållande och lärorikt för er som gillar spänning, historia, maktspel och kärlek. 

Har också en oläst bok av en av mina favoritförfattare Anita Goldman att se fram emot. ”Ljusbärarna” kom i våras och bjuder på goda berättelser om människor som trots stora umbäranden av handikapp, förtryck, krig, folkmord och utsatthet lever sina liv fullt ut.

Nelson Mandela har nyss fyllt 90 år och för den som ännu inte läst hans biografi ”Den långa vägen till frihet” så lovar jag ett bra läsupplevelse. Boken lär oss allt om vikten av att slåss för befrielse men också om hur man sedan bygger frihet och håller hat och revanschism borta. Kanske något för Robert Mugabe att läsa i sommar. Mandelas bok är inte bara en fascinerade levnadsberättelse utan också en alldeles utmärkt historie- och samhällskunskapsbok och kanske den bästa ledarskapsbok jag läst.

Sluta skriv, ropar barnbarnet. Vi är på väg till Örebro för att se allsvenska mötet ÖSK-AIK men innan dess ska vi hinna med ett bad.

Oavsett om ni har semester eller har den framför er – ha en skön helg och grattis till er som ska till Göteborg och se Bruce Springsteen. Jag tror att det kan bli riktigt bra.

Och i Västerås avlöser aktiviterna varandra. Mälarveckorna avslutas och alla fotbollsspelare har åkt hem. Då öppnar vi upp för nästa gäng ”Power Meetarna”. Om ni ser två linluggar i en vit Buick Recorder 1965 så hälsa från mej.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: