Skrivet av: Pär Eriksson | april 17, 2008

Veckan som gått – w 16

På jobbet
Värna Västerås är ett viktigt forum. Där träffas representanter från Västerås stad, polis, åklagare, handel och näringsliv, föreningar och organisationer. Målet är att bidra till ett tryggt och säkert Västerås. Idén är enkel – det är genom samarbete vi når resultat inte genom att skylla på varandra eller leta syndabockar. Kommunens PO Rask och polisens Rolf Söderberg gör ett mycket bra jobb och gestaltar den här samarbetsandan. Den här veckan var det ett sådant Värna Västeråsmöte där traffickingen stod på dagordningen.

proAros Ledningsgrupp hade möte den här veckan och vi diskuterade bl a hur vi än bättre går samman och förbättrar flyktingmottagandet. Här blir det lika tydligt – det är bara tillsammans vi når resultat. Integrationsenheten, SFI, förskola och skola, socialtjänst och föreningar.

Eftersom proAros ledning är ansvarig för det sk psykosociala stödet vid kriser så passade vi på att göra en övning. Våra säkerhetsansvariga hade förberett ett scenarie där elströmmen slagits ut i våra västra stadsdelar. Det är viktigt att vi är mentalt förberedda på att kriser kan hända. Vi fick godkänt av våra observatörer.

Den här veckan har vi också träff med nya chefer. Vi kallar det ”Filosofidygnet”. Det är viktigt att våra nya chefer lär känna Västerås, vår organisationskultur och vad vi står för.  

I media
Blev gripen av ett utmärkt reportage i VLT om Matilda och hennes mamma. Matilda lider av en kronisk sjukdom och är allvarligt funktionshindrad. Mitt i den berättelsen skymtade en familj med en enorm kraft och utsrålning som gav mej energi och också tillfälle till reflektion över mitt eget liv och det gnäll man ibland hänger sig åt.

Södertäljes kommunalråd Anders Lago var i USA under veckan för att prata flyktingmottagande för senaten. Det är anmärkningsvärt att Södertälje tar emot fler flyktingar från Irak än vad USA gör. Jag gillar Lagos budskap om att fler måste ta ansvar. Både andra länder och våra egna kommuner. Jag känner Södertälje hyfsat och vet att de har ett oerhört hårt tryck. 

På hemmaplan
Löpningen känns bra. Var ute på en ny 15 km-runda med hyfsat bra ork. Nu gäller det att fullfölja ambitionen ända tills det är dags för start i Göteborg. Löpningen är ett sätt att öva disciplin och överenskommelser med sig själv.

Till sina föräldrars glädje kom sonen hem på oväntat besök. Vi tog bilen till Örebro och såg ÖSK mot Djurgården. Med dubbla känslor som gammal Örebroare och det faktum att sonen till och med spelat i laget som knatte så var oavgjort inte helt fel.

Helgen är intecknad. Barnbarnet spelar cup i Kvicksund. Jag gillar att det är hans mamma som är tränare. Det har hänt något i idrottsvärlden.

Hustrun peppar för att vi ska åka till Strängnäs Domkyra och lyssna till Erik Eriksson och Orphei Drängar.  

Ha en bra helg och glöm inte att kulturen gör oss rikare och mognare inombords.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: